Fortsett boligreisen

Skal du på visning

Bruk god tid og undersøk nøye

Les mer om visning
Tips: Med en klinkekule kan du sjekke om gulvet er rett.
Sjekk det
elektriske anlegget

Sjekk det elektriske anlegget

Hva skal du egentlig se etter? For de aller fleste stopper kunnskapen når skapet er åpnet. Men inntrykket du får, er faktisk ganske førende. Hvis det ser suspekt ut, er det ofte det. Hvis det ser ryddig ut og ikke er unormalt varmt, må du stole på informasjonen du får av megler, og ved å lese takstrapporten. Er du i tvil, ta med en fagmann!

Les mer om visning
Sjekk
energiforbruk

Sjekk energiforbruk

Det er ofte store kostnader forbundet med oppvarming av bolig. Alle som skal selge eller leie ut bolig, må energimerke boligen og få en energiattest. Den skal ligge ved prospektet. Energikarakteren strekker seg fra A (høyest) til G (lavest). Spør megler hva som er gjort i denne boligen.

Les mer om visning
Se etter
tegn på fukt

Se etter tegn på fukt

Synlige tegn på fukt betyr at det er, eller har vært, lekkasje et sted. Det kan blant annet være vann fra takrenner som siver inn mot bygningen slik at vann renner inn på innsiden av taket. Ofte er det lurt å sjekke boligen en regntung dag. Hvis du oppdager tegn på fukt, mugg eller kondens, bør du forsikre deg om at skaden er utbedret før du eventuelt skal oveta boligen.

Les mer om visning
Hvilke møbler
følger leiligheten?

Hvilke møbler følger leiligheten?

Hva med denne bokhyllen? Så lenge den er fastmontert, skal den være igjen. Hovedregelen er at det som er fastmontert skal følge med boligen. Frittstående lamper og bokhyller kan selger ta med seg, så sant ikke noe annet er avtalt. Fullstendig liste over hva som følger boligen finner du på nettsiden til Norges Eiendomsmeglerforbund.

Les mer om visning
Slik sjekker du
om gulvet er rett

Slik sjekker du om gulvet er rett

Et smart triks er å ha med seg en klinkekule. Legg den på gulvet og se om den triller. Fyker den bort i et hjørne med stor fart? Vel, så er ikke gulvet rett. Da kan det bli vanskelig å plassere hyller og møbler.

Les mer om visning
Hva er en
boligboble?

Hva er en boligboble?

En boligboble er et uttrykk som brukes om boligmarkedet hvis det har vært vedvarende høy prisvekst, utover det som er normalt. Hvis man mener at prisene er kunstig høye, og et stort fall er sannsynlig, snakkes det ofte om at vi har en boligboble. Dette er komplekst og vanskelig å forutse, men de aller fleste eksperter er enige om at boligmarkedet i Norge for tiden står foran justeringer og ikke et kraftig prisfall.

Les mer om visning
Er røropplegget
i orden?

Er røropplegget i orden?

Hvor lang levetid et rør har, er det vanskelig å finne et fasitsvar på. Men eksperter sier ofte at rør burde holde 35-40 år. En god regel er å få fagfolk til å se på VVS-anlegget omtrent hvert femte år. Da kan du ligge i forkant av uhell. Hvis kjøkkenet er nyoppusset, bør du finne ut av om de byttet rør samtidig.

Les mer om visning
Spør når badet
ble pusset opp sist

Spør når badet ble pusset opp sist

Du bør være spesielt på vakt dersom det ble bygget på 80-tallet eller tidligere. Mye har skjedd med kvalitetskrav og løsninger siden det. Jo eldre badet er, desto større er sannsynligheten for at en kostbar vannskade vil oppstå.

Les mer om visning
Inspiser
sluket

Inspiser sluket

Et av de største problemområdene er sluket på badet. Svært mange vannskader oppstår rundt sluk. Her slurves det ofte med membranet. Ta med deg et trent øye på visning. Det vil se hvordan badet er pusset opp, bare ved å ta en rask titt. Sjekk også om det er riktig fall mot sluket. Særlig i dusjområdet er dette viktig. Få ting er mer irriterende enn vanndammer på baderomsgulvet.

Les mer om visning
Personvern

Døgnåpen bank

Vi har døgnåpen kundeservice. Kort og godt. Uansett når du lurer på noe, kan du ta kontakt med oss.

Boligchat 24 timer 04800

0%

Å kjøpe bolig er noe av det
viktigste du gjør.

Reisen starter i
hodet ditt.

Scroll eller bruk piltaster for å starte

Scroll eller bruk piltaster for å fortsette